Menu Sluiten

Golfbaan

Ons motto Leuker Leren Golfen komt op deze golfbaan uitstekend tot zijn recht.

De golfbaan, verspreid over 10 hectare, omvat negen par-3 holes zonder water en negen holes met waterhindernissen. De afstand tussen de tees (afslagplaatsen) en de greens zijn korter, waardoor meer tijd aan golf besteed kan worden en minder aan lopen. Ideaal voor beginnende golfers om het golfspel te leren én voor de gevorderde spelers om hun korte spel te verbeteren.

Daarnaast is het gewoon fijn om na een drukke dag, even een rondje te lopen zonder dat je er gelijk uren mee kwijt bent. De korte baan is uitdagend, met kleine greens en mooie waterpartijen. Speciale aandacht is er ook voor flora en fauna. Om deze reden zijn er o.a. natuurvriendelijke oevers aangelegd.

ShortGolf Utrecht is qualifying!

De NGF heeft de officiële C-status verleend en daarmee is onze golfbaan qualifying. Met een totale lengte van 1804 meter voldoet de baan aan de officiële NGF normen.

Zaterdagmiddag competitie

Tijdens het seizoen wordt er op zaterdagmiddag altijd een golfwedstrijd georganiseerd. Deelname staat open voor iedereen met een handicap 48 of lager.

Heb je zin om mee te doen? Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdagavond 21.00 uur per e-mail (adres volgt zo spoedig mogelijk). De starttijd is 14.00 uur. Speel je acht of meerdere keren mee? Dan doe je mee in het klassement. Kosten voor deelname bedragen EUR 17,25 voor een twilight kaart, jaarkaarthouders spelen gratis mee.

Bijzonderheden:

Het is niet toegestaan om met hengel of club een bal uit het water te vissen. Het meebrengen van een hengel naar de golfbaan is dus niet nodig. Doel is dat we het leefgebied van de Heikikker en andere amfibieën versterken. Daarom zijn de oevers ook als natuurvriendelijke oevers aangelegd.

Handicaptabellen

(klik op knoppen hieronder om te downloaden)

Plattegrond